Marijn's Model Mayhem + new gear.

March 20, 2011  •  Leave a Comment
Was deze titel over the top? Hmm, dacht 't al..
Hoe dan ook, ik wilde even kort verslag doen van een korte shoot die ik met Marijn heb gedaan. Een leuke gelegenheid om a) te genieten van het heerlijke weer; b) mooie pics van Marijn te maken; en c) wat nieuwe gear uit te proberen.Onlangs heb ik geinvesteerd in een goed reflectiescherm, te weten een California Sunbounce Mini. Mini is een beetje een vreemde term eigenlijk want het is best een behoorlijk ding: 90x125cm. Ik heb gekozen voor de Zebra/Wit. Je kunt hem dus aan beide kanten gebruiken al naar gelang je eigen voorkeur en smaak. Zoals je kunt zien op enkele foto's is de lichtopbrengst behoorlijk, Bij C.Sb. claimen ze dat 90% van het licht wordt teruggekaatst door hun scherm.

In je uppie, zonder assistent is het een beetje onwenning werken met zo'n scherm. Daarom heb ik meteen ook maar een manfrotto super-clamp gekocht zodat ik hem kan bevestigen op een statief. Het moet echter niet waaien met deze set-up, want dan wordt het geheel een soort surfkite!

Behalve dit scherm had ik mijn nieuwe Sigma 85mm f/1.4 nog niet aan een eerste test onderworpen. Ik zocht al een tijdje een vervanging voor mijn f/1.8 Nikkor die ik vaak gebruikte, maar twijfelde heel lang tussen deze Sigma en de nieuwe Nikkor. Door een review van (mijn favoriete bruidsfotograaf) Ryan Brenizer, ging ik overstag voor de Sigma.
Mijn eerste indruk is zeer positief! Wat een heerlijke lens. Lekker scherp waar het moet en romig waar 'ie onscherp moet zijn. Ik was eigenlijk best tevreden over mijn Nikkor f/1.8 behalve de autofocus. Die was traag en dat heeft me bij bruidsreportages best de nodige stress opgeleverd. Want juist dan komt het er op aan of de autofocus accuraat en snel is zodat je 'het moment' kunt vastleggen. Dat zal met deze Sigma geen probleem zijn.
Verder was de Nikkor wat soft bij gebruik op het grootste diafragma. Ook daar lijkt de Sigma geen last van te hebben. Voorbij lijken de dagen dan ook dat Sigma bekend stond als tweede keuze fabrikant. In tegendeel: Met deze 85mm en de al eerder uitgebrachte 50mm f/1.4, is het een serieus te overwegen alternatief voor het merk-eigen glaswerk.


Al met al: money well spent!

Comments

No comments posted.
Loading...