Gwen's got game!

July 25, 2014

Momenteel is het hoogseizoen in de bruiloft-wereld. Ik heb net weer twee huwelijken back-to-back gefotografeerd en het is mijn uitdaging dat nooit op de automatische piloot te doen. Ik probeer te blijven kijken met een frisse blik. Wat valt me op en wat is er bijzonder? Wat inspireert me?

Voor inspiratie is er online zoveel te zien. Ik volg een aantal (buitenlandse) fotografen die ik goed vind, bijvoorbeeld. Maar ook andere creatievelingen kunnen mij motiveren steeds beter te willen worden in wat ik doe.

Een van die creatievelingen is Gwen. Gwen Albers is al jaren actief als actrice. Volgt workshop na workshop en heeft zelfs net een full time opleiding afgerond in New York aan het gerenommeerde conservatory van Stella Adler studio of acting. Toen ze daar studeerde heb ik haar eens opgezocht en een fotoshoot gedaan op haar dakterras in Brooklyn. Hier oefent ze haar teksten van Shakespeare: 

Haar drive en passie in acteren is vergelijkbaar wat ik met fotografie heb. Het verschil is dat Gwen er echt ALLES voor over heeft haar droom te realiseren. Dromen over Broadway en Hollywood. "Deze stad dwingt me het beste uit mezelf te halen", vertelde ze me. "Ik ben echt niemand hier en voor mij zijn er vele anderen". 

Inmiddels hebben we vaker samengewerkt. Soms zie ik haar een tijdje niet. En omdat ze al behoorlijk geboekt wordt, pendelt tussen haar appartement in New York en Amsterdam.  Maar wel volgen we elkaar op Facebook. Dan zie ik dat ze een fotoshoot gedaan heeft in Taiwan, een workshop doet in LA, speelt in een toneelstuk in New York of een korte film opneemt in Milaan. Leven als een nomade. Leven uit een koffer. Gedreven door passie. Gwen, you inspire me!